Ragadj tollat!

Ha kérdésed van, írj nekünk bátran, hogy segíteni tudjunk. Címünk: irasbeli.kerdes@gmail.com

A változás csak rajtad múlik!

Ifjúság 2004-2008.jpg

Kérdések és válaszok

kérdés.jpgválasz.jpg

Schiffer András

schiffer_andras_0.jpg

Szél Bernadett

sz.png

Vágó Gábor

vagogabor.jpg

Lengyel Szilvia

lengyel-szilvia-lmp(1).jpg

Osztolykán Ágnes

385158_239786349410006_324345799_n.jpg

Mile Lajos

923153_637242602966297_963529032_n.jpg

Ertsey Katalin

1956984_1c675a25cd8e487e7718160498d1c1d4_wm.jpg

Szél Bernadett és Vágó Gábor kérdez a burjánzó korrupcióról.

2013.04.27. 16:22 Írásbeli Kérdés Blog

Dr. Kövér László
az Országgyűlés elnöke részére

Tisztelt Elnök Úr!

Magyarország Alaptörvénye 7. cikk (2) bekezdése, az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény 42. § (8) bekezdése és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 46/1994. (IX.30.) OGY határozat 91. § (1) bekezdése alapján „Mi folyik a minisztériumban: burjánzik a korrupció, vagy sem?” címmel írásbeli választ igénylő kérdést kívánok benyújtani Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszterhez.

Kép forrása: Lehet Más a Politika.

Tisztelt Miniszter Asszony!

Aggasztónak tartjuk, hogy korrupciós gyanú árnyéka vetül a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumra, egészen konkrétan a Klíma- és Energiaügyért Felelős Államtitkárságra. A tiszta közéletért küzdő Lehet Más a Politika számára elfogadhatatlan, hogy a sajtóértesülések szerint feltehetően kormánypárti képviselők mögött álló érdekeltségeknél gőzerővel folyik azoknak a „szakmai” javaslatoknak az elő készítése, kidolgozása, amelyeket Önök a gyanú szerint rendre átvesznek, támogatnak, majd törvényjavaslatként terjesztenek be. A decemberben lemondott helyettes államtitkár úr beszámolói alapján megalapozottnak látszik az a feltételezés, hogy ezek a maffiaszerű hálózatok könnyedén befolyásolják a minisztériumot. Ilyen esetekben egyértelműen büntető feljelentést kellene tenniük, nem megvárva a kiszivárgást és a minisztérium presztízsének további zuhanását.

Az E.ON gázcégeinek megvásárlása is komoly költségeket jelent a költségvetés számára, arról nem beszélve, hogy veszteséges cégeket vásárol meg az állam. A lemondott helyettes államtitkár szerint ráadásul komoly lobbizás folyt a vásárlás mellett, a kormányközeli szolgáltatók és beszállítók pedig már megint az adófizetők pénzén fognak jól járni . A fentiekre tekintettel az alábbi hat kérdéssel fordulok Miniszter asszonyhoz:

  1. Legyen szíves tájékoztatni arról, hogy milyen intézkedéseket kívánnak tenni annak érdekében, hogy a minisztérium belső működésében visszaszorítsák a feltételezhet ő korrupciót és a korrupciós kockázatot, továbbá, hogyan védekeznek a maffiaszerű hálózatok befolyásolási tevékenysége, megkeresései ellen?
  2. Név szerint kik azok az állami vezetők, cégek, cégcsoportok, egyéb személyek, akik megkeresték Önöket, és milyen szinten szóltak bele jogszabály-előkészítő tevékenységükbe?
  3. A kormányváltás óta név szerint mely cégek folytattak és folytatnak lobbitevékenységet a minisztériumnál?
  4. Rendelkezik-e a minisztérium pontos adatokkal a belső visszaélések mértékéről? Ha igen, tervezik-e ennek nyilvánosságra hozatalát?
  5. Milyen - a minisztérium felé érkezett - kormányzati beadványok mögött lát Ön személyesen lobbiérdekeket?
  6. Van-e a minisztériumban olyan korrupciós jelenség, amelyről Holoda Attila volt helyettes államtitkár a nyilvánosság előtt beszámolt? A Lehet Más a Politika elkötelezett a tiszta közélet megteremtése mellett. Kérem a Miniszter asszonyt, hogy tételesen tisztázza ezeket a kérdéseket.

Várom megtisztel ő válaszát.

Budapest, 2013. március 7.

Szél Bernadett, Vágó Gábor
országgyűlési képviselők
(LMP)

A bejegyzés trackback címe:

https://irasbelikerdes.blog.hu/api/trackback/id/tr355249762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása