Ragadj tollat!

Ha kérdésed van, írj nekünk bátran, hogy segíteni tudjunk. Címünk: irasbeli.kerdes@gmail.com

A változás csak rajtad múlik!

Ifjúság 2004-2008.jpg

Kérdések és válaszok

kérdés.jpgválasz.jpg

Schiffer András

schiffer_andras_0.jpg

Szél Bernadett

sz.png

Vágó Gábor

vagogabor.jpg

Lengyel Szilvia

lengyel-szilvia-lmp(1).jpg

Osztolykán Ágnes

385158_239786349410006_324345799_n.jpg

Mile Lajos

923153_637242602966297_963529032_n.jpg

Ertsey Katalin

1956984_1c675a25cd8e487e7718160498d1c1d4_wm.jpg

Doncsev András (EMMI) válasza a családon belüli erőszak kezeléséről.

2013.04.23. 09:00 Írásbeli Kérdés Blog

Tisztelt Képviselő Asszony!

Az Ön által feltett „Meddig kíván a kormány szembe menni a civilekkel, és halogatni a családon belüli erőszak büntethetőségét?című írásbeli kérdéssel kapcsolatosan miniszter úr nevében és megbízásából az alábbiakról tájékoztatom.

Kép forrása: www.index.hu

A hozzátartozó bántalmazása önálló bűncselekményi tényállásként történő bevezetéséről és a jelenleginél szigorúbb beintethetőségéről szóló előterjesztés kidolgozása jelenleg előkészítés alatt van. A Kormány a lehető legszélesebb nyilvánosságot igyekszik biztosítani a különféle vélemények, álláspontok megjelenítéséhez. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a javaslat kidolgozása során eddig négy alkalommal egyeztetett civilek, szakmai szervezetek, a népi kezdeményezés elindítói és a z

Emberi Erőforrások Minisztériumának szakértőivel. Az előterjesztés közigazgatási egyeztetése után, annak tartalma szélesebb körben is megismerhet ő lesz. Az érdekeltek részéről beérkező további észrevételeket szintén figyelembe vesszük. Tavaly novemberben parlamenti nyílt napot is rendeztünk e témában, ahol civilek, szakért ők, érintett állampolgárok hozzászólása hangzott el.

2012 júniusában már tettünk egy jelentős lépést egy másik fontos, idevágó kérdésben. A munkahelyen és más függelmi jelleg ű viszonyokban elkövetett szexuális visszaélések hatékonyabb büntetőjogi üldözése terén. Az ilyen bűncselekmények miatt kiszabható szabadságvesztés-büntetés időtartamának alsó határát két évről öt évre, felső határát pedig nyolc évről tíz évre emeltük.

Eddigi lépéseink is bizonyítják, hogy a Kormány elkötelezett a n ők és más, kiszolgáltatott helyzetben lévő személyek hatékonyabb védelme mellett. Természetesen mindig szükség van további előrelépésre, ahogy ezt az illetékes nemzetközi szervezetek ajánlásai is bizonyítják.

Ilyen ajánlások ugyanakkor valamennyi ország irányába megfogalmazódnak. Ausztria irányába például 70 pontban foglalta össze észrevételeit az ENSZ nők elleni diszkriminációval foglalkozó bizottsága.

Biztosítjuk Önt arról, hogy a hozzátartozók közötti erőszakos cselekményekkel szemben is kellő hatékonysággal fogunk fellépni.

Budapest, 2013. április 22.

Doncsev András
(Emberi Erőforrások Minisztériuma)

A bejegyzés trackback címe:

https://irasbelikerdes.blog.hu/api/trackback/id/tr755242498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoldx 2013.04.25. 22:38:22

Ezt a röghöz kötési ügyet nem igazán értem!(pontosabban-értem, csak mindenki mellébeszél az ügyben...)Miért is kell büntetni a pl. a végzett orvost,mert min. 6 usque 11év alatt "hülyére tanulta magát" rengeteg vizsga,gyakorlat,demonstráció stb.(mellékesen a család is tízmilliókat áldoz(ha tud!)rá,ezalatt,a "befogadó ország milliárdokat spórol azon, hogy nem, vagy alig képez orvosokat,helyette elszippantja a "konyhakész,hadrafoghatószakembereket"!Vajon nem ezeknek a befogadó országoknak kellene hozzájárulniuk a képzés költségeihez?!Rögtön nem érné meg az itthoni bérek közel 10x-ét fizetni,ellenben ebből a pénzből itthon lehetne tartani az "elvándorlókat"!!!
süti beállítások módosítása